Sir Horstmanns Jazzband

SH jazzband

 


Blev dannet i 1991 af 7 ansatte på Sønderjyllands Højspændingsværk (Enstedværket). Det var 3 blæsere fra SH’s Brass Band der var interesseret i jazz, som sammen med 4 andre interesserede startede bandet. Efter lidt udskiftning i starten blev grundstammen etableret, og der er i dag fortsat 4 medlemmer fra det oprindelige band i orkesteret.

 

Efter ca. 7 år stoppede vores pianist og Jørn kom med i stedet. Vores første trompetist døde desværre i 2008 og blev erstattet af Hans Erik fra Sønderborg, som netop var kommet hjem fra Frankrig efter at have boet ca. 5 år i landet. Hans Erik døde i 2013 og blev erstattet af Peer Winge fra Fredericia. Han spillede med indtil sin død i 2017. Vores første basunist ville gerne spille til private arrangementer, men ikke så gerne i offentligt regì. Han stoppede i 2015, men Per har spillet med i bandet stort set lige fra starten, først som 2. basunist.

 

Bandets højdepunkter har været bl.a.

- spillet over 20 år på Hagges i forbindelse med Tønder Festivalen

- udlandsrejser til Tyskland med spil i Pfalz-området bl.a. til vinfester

- udlandsrejse til Letland med spil ved bl.a. Saulkrasti Jazzfestival

- Udlandsrejse til Frankrig med spil i Ganges og Le Vigan i nærheden af Montpellier under den franske musikuge, herunder samspil med det franske jazzband Dixie Gang.

- Indspilning af 3 CD’ere i perioden 1997-2004

- Og naturligvis først og fremmest vores studietur til New Orleans i 2019


Bandets medlemmer.

Foruden ‘Gøje’ var også orkestrets mangeårige formand Erik Kryhlmand og den nuværende formand Willy Vendelbo Jensen med fra starten, og alle er stadig aktive musikere i bandet.

Pianist, trommeslager samt trompetist er skiftet ud, og bandet tæller idag også medlemmer uden tilknytning til højspændingsværket samt et par dubleanter på nogle af instrumenterne.

Musikken

Bandets stil har altid været den glade traditionelle jazz, leveret med humor, varme og spilleglæde. Bandet bekender sig primært til 2 hovedskolen; den oprindelige New Orleans jazz fra starten af forrige århundrede i traditionen fra Joe “King” Oliver, Louis “Shatsmo” Armstrong. Og på den anden side Revival jazzen fra 1950’erne i den mere europæiske stil fra Dutch Swing College Band og de 3 store engelske bands; Kenny Ball, Mr Akabilk og ikke mindst Chris Barber. Der har dog også sneget sig et enkelt Chicago nummer og et par swingnumre ind.


Derudover har bandet indspillet 3 CD’er, på alle tre CD’er er bandets besætning: Gottfried “Gøje” Horstmann, klarinet

Jørgen Vedstensen, trompet og vocal

Henrik Langedorf, trombone

Erik Kryhlmand, banjo og vokal

Jørn Jensen, piano

Willy Vendelbo Jensen, bas

Erling Kristmundsson, trommer


“Mere kul på” 1997


“Ren Energi” 2000

Bandet markerede sit 10 års jubilæum med denne CD, der blev indspillet hos Lundgård Musikstudier i Vejen i april 2000.


“Slip Energien Løs” 2004

CD’en blev indspillet i november 2004 i Lundgård Studios i Vejen

Du kan høre mere af vores musik her

Ring til os +45 7175 2242

Copyright @ All Rights Reserved